fbpx

7 tegn på, at du muligvis har stress

Vi oplever alle stress i nogen grad fra tid til anden, men når det bliver en konstant tilstedeværelse i vores liv, kan det gå ud over vores fysiske og mentale sundhed. Hvis du ikke er sikker på, om du har med stress at gøre, er her 7 tegn, du skal holde øje med:

 

  1. Du har svært ved at sove og vågner flere gange om natten.
  2. Du har mistet interessen for aktiviteter, som du plejede at nyde.
  3. Du er let irritabel og bliver hurtigt vred.
  4. Du døjer med hyppig hovedpine eller andre fysiske smerter.
  5. Du har svært ved at koncentrere dig og svært ved at fokusere på opgaver.
  6. Du føler dig fysisk udmattet og har ingen energi til at gøre noget som helst.
  7. Du føler, at du ikke kan kontrollere dit stressniveau, og at det påvirker dit liv negativt.

 

Hvis du kan identificere dig med flere af disse tegn, er det vigtigt at søge hjælp hos enprofessionel, som kan give dig vejledning i, hvordan du kan håndtere dit stressniveau. Hvis stressen ikke håndteres, kan det føre til alvorlige sundhedsproblemer, så tøv ikke med at søgehjælp, hvis du har brug for det.
Døjer du med stress i et mildere omfang, kan du ofte gøre nogle ting derhjemme, som kan være med til at sænke dit stressniveau. Jeg vil dog altid anbefale professionel konsultation, hvis du oplever flere af de ovennævnte symptomer.

 

Her er 3 gode tips til, hvordan du selv kan reducere dit stressniveau:

  1. For det første skal du forsøge at dyrke regelmæssig motion. Det kan være alt fra en gå- eller løbetur til boldspil, dans og styrketræning. Fysisk aktivitet frigiver endorfiner, som har en humørfremmende effekt. Desuden kan motion være med til at reducere niveauet af stresshormonet kortisol.
  2. Derudover skal du prøve at få nok søvn. De fleste mennesker har brug for syv til ni timers søvn om natten. Søvn giver din krop mulighed for at komme sig efter dagens aktiviteter samt forbedrer fokus og koncentration.
  3. Endelig skal du forsøge at spise en sund kost. At spise næringsrige fødevarer er med til at forbedre energiniveauet og kan mindske følelser af angst og depression. Ved at foretage små ændringer i din livsstil kan du reducere stress og føle dig bedre tilpas.

 

Jeg har arbejdet med stressramte mennesker, som alle oplevede stress på hver sin måde, og jeg vil gerne hjælpe dig med en struktureret plan for, hvordan netop du kan håndtere og reducere dit stressniveau.

Derudover arbejder jeg professionelt med kostvejledning, og vi kan i fællesskab finde frem til en ”kostplan”, som passer til dine behov, hvis dette er noget, du ønsker.

Såfremt du kunne tænke dig et gratis 15 minutters konsultationsopkald, så tøv endelig ikke med at kontakte mig. Jeg vil meget gerne komme med tips, vejlede og hjælpe dig med at få styr på din stress.