Disse bagte Apple Cider Donuts er essensen af efterår. Kombinationen af æble og kanel spreder en duft, der med det samme får hele hjemmet til at føles varmt og hyggeligt. Jeg stødte første gang på apple cider donuts gennem den amerikanske tradition, hvor de er en klassisker på æbleplantager og efterårsfestivaler. Denne bagte version giver den samme varme og hyggelige stemning. De er lavet uden friture, men er stadig bløde indeni og let sprøde i kanten.

Apple Cider Donuts

Hvad Er “Apple Cider” Egentlig?

Da jeg første gang hørte om apple cider, troede jeg ærligt talt, der var alkohol, for i Danmark forbinder vi jo cider med noget, man drikker koldt en sommeraften (Somersby, I’m looking at you). Så da jeg som 16-årig udvekslingsstudent fik tilbudt det i USA af min værtsfamilie på en efterårsaften, blev jeg lidt overrasket. Der betyder apple cider nemlig ufiltreret, friskpresset æblemost, som i mit tilfælde blev serveret varm og med en kanelstang i. Behøver jeg at sige, at det smagte helt fantastisk?

Derfor Elsker Jeg Disse Donuts

Nogle opskrifter er bare skabt til at få én til at sænke tempoet. Du ved, den slags man bager, ikke fordi man trænger til noget sød, men fordi man har lyst til, at hele hjemmet skal dufte af kanel og æbler resten af dagen. Disse donuts er lige præcis sådan en opskrift.

Et Par Tips

Brug ufiltreret æblemost for den bedste smag – jo mere naturlig, jo bedre. 

Kog mosten ind til cirka halvdelen, før du bruger den i dejen. Det giver en dybere, mere koncentreret æblesmag.

✔ Pensl de nybagte donuts med lidt smeltet vegansk smør og vend dem i kanelsukker. Det er her magien sker.

✔ Servér dem lune. Disse donuts smager allerbedst, når de lige er kommet ud af ovnen – gerne sammen med en varm drik. Har du nogle til overs, kan de nemt lunes forsigtigt igen.

En Bid Af Efterår

Disse apple cider donuts er den slags opskrift, der smager af efterår i hver eneste bid – søde, krydrede og hyggelige. Uanset om du har smagt den amerikanske version før eller ej, tror jeg, du vil elske denne hjemmebagte udgave.

Hvis du har prøvet denne opskrift, så lad mig høre, hvad du synes, i kommentarfeltet nedenfor. Hvis du kunne lide den, så glem ikke at anmelde den også. Du er velkommen til at følge mig på Instagram og Facebook for tips, videoopskrifter m.m.

Apple Cider Donuts

Apple Cider Donuts

Bløde indeni, sprøde i kanten og fyldt med efterårssmag - disse bagte Apple Cider Donuts dufter og smager af æble, kanel og ren hygge. Inspireret af den amerikanske klassiker, men lavet i ovnen i stedet for friture.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 14 minutes
Total Time 34 minutes
Course Dessert, Snack
Cuisine American
Servings 14 minidonuts

Ingredients
  

Til dejen:

  • dl æblemost (usødet og gerne ufiltreret)
  • 240 g hvedemel
  • 130 g rørsukker eller almindeligt sukker
  • 2 spsk brun farin
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk vaniljesukker
  • tsk kanel
  • ¼ tsk revet muskatnød
  • 60 ml neutral olie
  • 2 spsk vegansk smør, smeltet
  • dl plantemælk
  • 1 tsk æblecidereddike

Til topping:

  • 50 g rørsukker eller almindeligt sukker
  • 1 tsk kanel
  • Lidt smeltet vegansk smør til pensling

Instructions
 

  • Kog æblemosten ind: Hæld æblemosten i en lille gryde og lad den simre ved middel varme, indtil den er reduceret til halvdelen (efter ca. 10-15 min.) Afkøl let.
  • Forvarm ovnen: Tænd ovnen på 190℃ (alm. ovn). Smør en donutform godt med olie eller vegansk smør.
  • Lav vegansk "kærnemælk": Rør æblecidereddike i plantemælken og lad den stå 5 min., så den tykner.
  • Bland de tørre ingredienser: Pisk mel, sukker, brun farin, bagepulver, natron, salt, vaniljesukker, kanel og muskatnød sammen i en stor skål.
  • Bland de våde ingredienser: Rør den indkogte æblemost, olie, smeltet smør og "kærnemælken" sammen i en anden skål.
  • Saml dejen: Hæld de våde ingredienser i de tørre og rør forsigtigt sammen - dejen skal bare lige være samlet (ikke overpiskes).
  • Fyld formen: Fordel dejen i donutformen - ca. ¾ fyldt i hvert hul.
  • Bag med sprød kant: Bag først i 8 minutter ved 190℃, skru så op til 200℃ og bag i 4-6 minutter mere, til de er gyldne og faste i kanten.
  • Afkøl og vend i kanelsukker: Lad donutsene køle i 5 min. i formen, vend dem forsigtigt ud og pensl med smeltet smør. Dyp dem i blandingen af sukker og kanel, mens de stadig er lune.

Notes