Gulerodskage til morgenmad? Ja tak! Denne Gulerodskagegrød kombinerer alle de skønne, krydrede smage fra en klassisk gulerodskage med en cremet og mættende havregrød. Den er fyldt med fiber og varme krydderier – en skøn måde at starte dagen på.

Carrot Cake Oatmeal

Derfor Vil Du Elske Denne Gulerodskagegrød

Smager som dessert, men er fyldt med næring: Gulerødder tilfører naturlig sødme og fiber, mens havre giver langvarig energi.

✔ Varm og hyggelig: Kombinationen af kanel, muskatnød og vanilje giver en dejlig hyggelig smag.

✔ Kan tilpasses efter din smag: Lav den cremet eller grov, tilføj nødder eller rosiner og justér sødmen efter behov.

Gør Den Ekstra Lækker

Mere Crunch? Drys med lidt granola eller ristede kokosflager for ekstra tekstur.

Ekstra Sødme? Hæld lidt ahornsirup over eller tilsæt hakkede dadler.

Frisk Kontrast? Rør lidt fintrevet appelsinskal i for en let, citrusagtig smag.

Mere Krydderi? Prøv at tilsætte et nip kardemomme eller ingefær for en endnu dybere smag.

Denne gulerodskagegrød er den perfekte balance mellem forkælelse og næring. En lækker måde at snige flere grøntsager ind i din morgenmad og stadig nyde en varm, tilfredsstillende start på dagen.

Hvis du har prøvet denne opskrift, så lad mig høre, hvad du synes, i kommentarfeltet nedenfor. Hvis du kunne lide den, så glem ikke at anmelde den også. Du er velkommen til at følge mig på Instagram og Facebook for tips, videoopskrifter m.m.

Gulerodskagegrød

Gulerodskagegrød

Denne Gulerodskagegrød kombinerer alle de skønne, krydrede smage fra en klassisk gulerodskage med en cremet og mættende havregrød. Den er fyldt med fiber og varme krydderier - en skøn måde at starte dagen på.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 10 minutes
Course Brunch, Morgenmad
Cuisine European, Modern Western
Servings 1

Ingredients
  

  • 1 dl grovvalsede havregryn
  • 1 dl barista havremælk
  • 1,5 dl vand
  • 1 medium gulerod, revet
  • 1,5 tsk hvid miso (eller et nip salt)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk kanel
  • ¼ tsk allehånde (eller muskatnød + nelliker)
  • En lille håndfuld rosiner eller tørrede morbær valgfrit

Toppings

  • Plantebaseret yoghurt, vanilje eller natural
  • Hakkede valnødder og/eller pekannødder
  • Mandelsmør

Instructions
 

  • I en lille gryde kombineres havregryn, havremælk, vand, revet gulerod, miso, vaniljesukker, kanel, allehånde og rosiner/morbær.
    1 dl grovvalsede havregryn, 1 dl barista havremælk, 1,5 dl vand, 1 medium gulerod, revet, 1,5 tsk hvid miso (eller et nip salt), 1 tsk vaniljesukker, ½ tsk kanel, ¼ tsk allehånde (eller muskatnød + nelliker), En lille håndfuld rosiner eller tørrede morbær
  • Bring grøden i kog ved middel varme og lad den simre under omrøring, indtil den er cremet og guleroden er mør (ca. 5-7 minutter).
  • Smag evt. til med ahornsirup og justér sødmen efter behov.
  • Tag gryden af varmen, hæld grøden i en skål og top med planteyoghurt, hakkenødder og mandelsmør.

Notes

Keyword fiberrig morgenmad, gulerodskage, gulerodskagegrød, havregrød opskrift, laktosefri havregrød, nem grødopskrift, nem og hurtig morgenmad, plantebaseret morgenmad, vegansk morgenmad