Er du klar til at skabe julehygge i køkkenet? Denne Gingerbread Man kage er den perfekte kombination af krydret ingefær, sød melasse og blød kage, som vil fylde dit hjem med varme og en duft af jul. Og det bedste? Du kan give din ingefærmand sin helt egen personlighed!
Et Sødt Twist På Den Klassiske Småkage
Denne Gingerbread Man kage giver den velkendte krydrede smag i en lækker kageform. Perfekt til både børn og voksne, og så er den utroligt nem at lave!
Vær Kreativ Med Dekorationen
Det sjove ved denne kage er, at du kan dekorere den, som du vil. Lav et glad ansigt med glasur, pynt med krymmel eller gør din ingefærmand ekstra sjov ved at give ham en arm mindre – hvis du har været lidt for ivrig med smagningen!
Festlig Julegave Eller Dessert
Uanset om du skal bruge den til en julefrokost, som gave eller et hyggeligt bageprojekt, så er denne kage et sikkert hit. Du kan næsten ikke undgå at få et smil på læben, når du ser den færdige ingefærmand stå og smile tilbage til dig!
En Kage, Der Skaber Smil
Gingerbread Man er ikke bare en kage – det er en sjov måde at bringe julemagien ind i dit køkken! Hvad enten du vælger at give din ingefærmand et smil eller en arm mindre (du ved, for at gøre ham mere unik), vil denne kage helt sikkert blive et hit. Så slip kreativiteten løs, bag en kage med personlighed, og lad den sprede både smil og julehygge i dit hjem!
Sjove Tips til Dekoration
- Brug glasur til at lave et sødt ansigt, knapper og måske endda en butterfly eller et halstørklæde!
- Prøv at tilføje farverigt krymmel eller spiseligt glimmer for at gøre den ekstra magisk.
Bag den, Del den, Nyd den!
Denne kage smager ikke bare godt – den er også en god samtale-starter. Hvem vil ikke have en kagemand med en historie? Lad din kreativitet skinne med denne sjove, juleinspirerede dessert!

Gingerbread Man Cake
Equipment
- 1 Gingerbread Man kageform ca. 22x18 cm
Ingredients
Tørre Ingredienser
- 250 g hvedemel 5 dl
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk stødt kanel
- ½ tsk muskatnød
- ¼ tsk allehånde eller stødt nelliker
- ¼ tsk salt
Våde Ingredienser
- 180 mL plantemælk
- 80 mL vegansk smør eller kokosolie, smeltet
- 80 mL melasse se noter
- 100 g brun farin 1,25 dl (pakket)
- 1 tsk æblecidereddike eller citronsaft
Citrus Glasur
- 140 g flormelis 2,5 dl
- 2-3 spsk citron- eller appelsinsaft eller plantemælk for en mere neutral smag
- ½ tsk vaniljesukker
Instructions
- Forbered ovn og form: Forvarm ovnen til 175℃. Smør en gingerbread man kageform (ca. 22x18 cm) og drys let med mel.
- Bland de tørre ingredienser: I en stor skål sigtes hvedemel, bagepulver, natron, vaniljesukker, krydderier og salt sammen. Sæt til side.250 g hvedemel, 1 tsk bagepulver, ½ tsk natron, 1 tsk vaniljesukker, 1 tsk stødt ingefær, 1 tsk stødt kanel, ½ tsk muskatnød, ¼ tsk allehånde eller stødt nelliker, ¼ tsk salt
- Rør de våde ingredienser sammen: I en anden skål blandes plantemælk, vegansk smør eller olie, melasse, brun farin og æblecidereddike. Pisk det godt sammen, indtil det er ensartet.180 mL plantemælk, 80 mL vegansk smør eller kokosolie, smeltet, 80 mL melasse, 100 g brun farin, 1 tsk æblecidereddike eller citronsaft
- Saml dejen: Hæld de våde ingredienser i de tørre og rør forsigtigt sammen, indtil dejen er blandet. Pas på ikke at røre for meget.
- Bag kagen: Hæld dejen i formen og glat overfladen. Bag i ovnen i ca. 30 minutter, eller indtil en tandstik kommer ud ren, når den stikkes i det tykkeste sted.
- Afkøl: Lad kagen køle helt af i formen i 10-15 minutter, før du forsigtigt vender den ud på en rist for at køle den helt af, inden du dekorerer den.
- Glasur: Rør flormelis, citron-/appelsinsaft (eller plantemælk) sammen til du har en tyk, men cremet glasur. Fyld i en sprøjtepose og dekorér kagen.140 g flormelis, 2-3 spsk citron- eller appelsinsaft, ½ tsk vaniljesukker
Notes
